Aprīlis ir klāt. Tas nozīmē, ka arvien intensīvāk tiek strādāts dārzos un vasarnīcās. Noskaidrosim, kas tieši dārzkopjiem jādara nedēļā no 7. līdz 13. aprīlim.
Protams, katram dārzniekam ir savs plāns. Bet kaut ko kopīgu ikvienam var uzzināt arī no dārznieka Mēness kalendāra ieteikumiem. Tajā pašā laikā tas palīdzēs ne tikai ar to, kas jādara, bet arī sniegs ieteikumus, ko labāk nedarīt.
7.aprīlis
Pirmdien no stādīšanas labāk atturēties. Ieteicams gatavoties gaidāmajām lietām. Piemēram, ir atļauts iegādāties mēslojumu, jaunu aprīkojumu, kā arī iežogot un plānot stādījumus jaunā teritorijā.
8.aprīlis
Atļauts veikt koku stumbru balināšanu, augu atlieku pārstrādi, kā arī žogu un ēku remontu. Diena tiek uzskatīta par labvēlīgu jebkuru dārza augu stādīšanai un pārstādīšanai, kā arī potēšanai.
Bet šodien labāk ir atteikties no atzarošanas un apsmidzināšanas. Siltumnīcā var novākt sīpolus, salātus, kāpostus, garšaugus un sakņu dārzeņus. Ir atļauts arī stādīt un sēt jebkuras dārzeņu kultūras. Ir atļauta mērena laistīšana.
9.aprīlis
Ir vērts pievērst uzmanību visu veidu savvaļas augu un dzinumu novēršanai starp rindām. Šodien varat arī veikt pirkumus savam īpašumam un cīnīties ar grauzējiem. Zaļā gaisma dota arī stādu stādīšanai un pārstādīšanai.
Apgriezt un apsmidzināt augus šajā dienā netiek uzskatīta par labu ideju. Var dabūt sēklas kartupeļus, lai tos sasildītu, un arī veidot dobes agro dārzeņu sējai.
10.aprīlis
Stādīšana, kā arī potēšana un vainaga veidošana nav atļauta. Ir atļauts darbs, kas saistīts ar augsnes apstrādi un augu izsmidzināšanu pret kaitēkļiem un kaitēm.
Diena netiek uzskatīta par piemērotu dārza sēšanai un novākšanai. Jūs varat veikt lapu barošanu, noņemot lapas un dzinumus, kurus skāruši kaitēkļi.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu par pārējiem datumiem
Tevi noteikti interesēs
- Jau senatnē mūsu senči ticēja šim – ko nevajadzētu darīt 21. aprīlī, lai izvairītos no strīdiemby Sandra Ločmele
- Atradu naudu uz vējstikla, zem tīrītāja un uzreiz izsaucu likumsargus: esiet uzmanīgi, ja pamanāt ko tāduby Sandra Ločmele
- Zivs būs sausa, ja to gatavosiet šādi – galvenā kļūda cepšanas laikāby Anete Vītola